Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роналд Куман остава начело на Барселона

Роналд Куман ще бъде на пейката на Барса и следващия сезон.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Роналд Куман ще остане старши треньор на Барселона, заяви клубният президент Жоан Лапорта, слагайки край на спекулациите за близкото бъдеще на нидерландския специалист.

След неубедителния изминал сезон на „Камп Ноу“ се появиха спекулации, че клубът може да се раздели с Куман, чийто състав завърши на трето място в Ла Лига и отпадна още на осминафиналите в Шампионска лига. Въпреки това, след като вече постави под въпрос бъдещето на наставника, Лапорта обяви, че Куман ще остане на „Камп Ноу“.

„След периода на равносметка, който поискахме след края на сезона, решихме да позволим на Роналд Куман да продължи под параметрите на настоящия си договор. Много сме щастливи от начина, по който протекоха разговорите, беше важно да се опознаем в този период и говорихме много открито един с друг“, коментира президентът на каталунците.

Лапорта, който бе избран за втори път на ръководния пост, обеща да върне „блаугранас“ към миналите славни времена. Освен решението за това кой ще бъде треньор на отбора, президентът е твърдо решен да обвърже звездата на тима Лионел Меси с нов контракт, като действащата сделка на аржентинеца изтича през лятото. По-рано тази седмица, Лапорта призна, че преговорите с нападателя „вървят добре“ и бе позитивен относно запазването на клубната легенда на „Камп Ноу“.

В добавка, Барселона потвърди, че е назначил бившия играч Жорди Кройф – синът на легендата на каталунците Йохан, в „стратегическа роля“ като спортен директор. Като част от обновяването на състава, клубът потвърди привличанията на Серхио Агуеро и Ерик Гарсия от Манчестър Сити, както и десния бек на Бетис Емерсон – всички със свободни трансфери. Полузащитникът на Ливърпул Жоржиньо Вайналдум, който се сбогува с клуба в края на сезона, също се очаква да се присъедини като свободен агент.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна