Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арсенал се раздели с четирима футболисти

Давид Луис изкара 2 сезона в Арсенал.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Арсенал потвърди, че бразилският защитник Давид Луис ще напусне клуба, когато договорът му изтече, докато Мартин Йодегор, Дани Себайос и Мат Райън също ще се разделят с "артилеристите".

Луис предпочете да не приема офертата на клуба за нов контракт, слагайки край на двугодишния си престой в северен Лондон. Бившият централен бранител на Челси прекара трудни времена с „топчиите“, като страдаше от липса на постоянство преди да пропусне края на сезона поради контузия.

34-годишният Луис помогна на състава на Микел Артета да спечелят ФА Къп през 2020 и произнесе емоционална реч пред своите съотборници преди последния мач от сезона във Висшата лига. „Ако в някои моменти съм направил нещо лошо с вас момчета, съжалявам, но моето намерение винаги е било да дам най-доброто за вас. Винаги съм искал да ви помогна. Мисля, че разбрахте, че съм човек на колектива, така че съм щастлив, когато другите са щастливи. Така че давам най-доброто от себе си“, заяви тогава бразилецът.

Австралийският вратар Райън изигра три мача по време на престоя си под наем, но ще се завърне в Брайтън. Дуото от Реал (Мадрид) Йодегор и Себайос се завръща в Ла Лига след края на наемите им. Норвежкият полузащитник Йодегор се присъедини към „артилеристите“ през януари, докато испанският халф Себайос прекара две години в клуба.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна