Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Аржентина и Бразилия на финал за Копа Америка

Лионел Меси и съотборниците му от Аржентина гледат с нетърпение изпълнението на дузпи срещу Колумбия
Снимка: БГНЕС

Националният отбор на Аржентина победи Колумбия след изпълнение на дузпи в полуфинала за Копа Америка, чийто домакин е Бразилия. В редовното време двата отбора си размениха по един гол, но при изпълнението на дузпите аржентинците се оказаха по-точни - с 3:2 попадения на съперниците им.

Редовните 90 минути не бяха достатъчни за Аржентина и Колумбия да решат спора помежду си и по правилника на Копа Америка директно се премина към изпълнението на дузпи. Гол на Лаутаро Мартинес изведе аржентинците напред още в 7-ата минута, а Луис Диас изравни час игра след началото.

Десет минути преди изтичането на редовното време Лионел Меси бе изведен сам срещу Оспина, но ударът му се отби от гредата.

Така се стигна до дузпи. Точни за Аржентина от бялата точка бяха капитанът Лионел Меси, Паредес и Лаутаро Мартинес. Стражът Емилиано Мартинес обаче се превърна в истински герой, като отрази ударите на Давинсон Санчес, Йери Мина и Едуин Кардона.

На финала аржентинците ще играят с бразилците, които победиха Перу на 6 юли с 1:0. Решителният мач от турнира ще се проведе на 11 юли. Ден по-рано перуанците и колумбийците ще се срещнат в битка за третото място.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна