Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мирослава Кацарова с концерт на "Солинария"

Мирослава Кацарова

Един нов летен фестивал започва да пише своята история. Той е наречен "Солинария" и ще се проведе в Созопол от 19 до 25 юли. Замислен е като младежки арт фестивал, който съдържа концертни изяви и майсторски класове. 

С джаз концерт към артистичните изяви се присъединява и певицата Мирослава Кацарова. Тя ще бъде в компанията на Мирослав Турийски – пиано и с Младен Димитров – барабани. Съвместната им работа датира от близо 10 години, споделя Кацарова.  

"Специално за "Солинария", решихме да се спрем на повече български песни, които през годините аз съм записвала и издавала. Те са оригинални композиции. Някои от тях са писани от мен, други от Мирослав Турийски, трети от Веселин Веселинов - Еко. Също има много композиции, към които ще се завърнем и ще го направим в нов прочит и в нови аранжименти".

Любовта на Мирослава Кацарова към музиката на Майлс Дейвис, Ела Фицджералд и Били Холидей датира от ученическите ѝ години в езиковата гимназия в Пловдив. През 2000 г. излиза първият ѝ авторски албум „Бяло в бяло“.   Песни от него ще чуем на най-новия фестивал в Созопол Солинария, както и изпълнения от най-новия албум на певицата. За някои от песните изпълнителката ще разказва историята по създаването й. Концертът с нейно участие ще е на 25-ти юли.

Фестивалът „Солинария“ се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд Култура.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна