Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Tesla ще изисква задължително носене на маски в завода си за батерии в Невада

Снимка: БГНЕС

Tesla Inc. ще изисква от работниците в завода си за батерии в Невада да носят маски на закрито, независимо от техния статус на ваксинация, съобщава "Уолстрийт джърнъл".

Според финансовото издание производителят на автомобили изискваше преди това да се носят маски само от тези служители, които не са били ваксинирани, но компанията е променил изискванията си на фона на нарастващия брой случаи на коронавирус в региона, където се намира фабриката.

"Уолстрийт джърнъл" също така съобщава, че и щатските власти в Невада обмислят да наредят задължително носене на маски в целия окръг, където се намира завода за батерии на Tesla.

Tesla поредната водеща компания, която налага изискване било то за носене на маски на закрито, било то за ваксинация на своите работници в опит да изпревари всеки потенциален скок в случаите на Covid-19.

Белият дом подкрепя изискванията на компании и институции за Covid ваксинация.

В края на миналата седмица прессекретарят на Белия дом Джен Саки заяви, че администрацията на президента Байдън напълно подкрепя решенията, взети от компании и институции, по отношение на изискването всички техни служители да бъдат ваксинирани срещу Covid-19.

Повод за това изявление бяха решенията в последно време на редица компании начело с технологичните гиганти  Google, Microsoft и Facebook, както и компании като Tyson Foods и Uber и авиопревозвача United Airlines, да изискват ваксинации или седмични тестове за своите служители.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна