Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арда заплаши с напускане на първенсвото

Президентът на Арда Петър Пешев заплаши с напускане на футболното първенство
Снимка: Георги Димитров

Ръководството на Арда (Кърджали) обмисля да напусне първенството в първа професионална лига, ако бъде отложен мачът с Лудогорец през идващия уикенд. От БФС публикуваха съдийските назначения, където липсваше мач между Арда и Лудогорец, което предполага, че той по всяка вероятност ще е отложен.

"Ако искат мачът ни с Лудогорец да бъде отложен, събираме Управителният съвет на Арда, за да обмисляме напускане на първенството. Ние не искаме този мач да бъде отложен”, заяви президентът на клуба Петър Пешев пред Sportal.bg.

“Факт е, че двубоят ни с ЦСКА преди две седмици бе отложен по наше желание, но тогава от БФС ни казаха, че срещата може да се отложи, само ако и вторият клуб е съгласен. Тогава колегите от “Българска армия”, които също имаха мач от евротурнирите, дадоха съгласие и срещата не се състоя. Сега ни казват, че вече е пуснато писмо от Лудогорец, което е прието от Професионалната футболна лига и БФС, тъй като мачовете от евротурнирите са с приоритет. Никой не ни е питал нас, а нашето желание е, че искаме този мач да се играе”, категоричен бе Пешев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна