Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Фаучи очаква скорошно пълно одобрение и на ваксините на Moderna и Johnson & Johnson

Антъни Фаучи
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нови пълни одобрения в САЩ на ваксини срещу Covid-19 могат да бъдат факт в рамките на седмици, с отделно тяхно одобрение за деца под 12 години към средата на есента, заяви във вторник най-висшият държавен служител по инфекциозни заболявания - д-р Антъни Фаучи.

Неговото изявление идва само ден, след като Американската федерална агенция по храни и лекарства (FDA) даде пълно одобрение на ваксината срещу Covid-19 на Pfizer/BioNTech.

FDA даде пълно одобрение на Covid ваксината на Pfizer.

Д-р Фаучи, висш медицински съветник на президента Джо Байдън и ръководител на Националния институт по алергия и инфекциозни болести, каза пред телевизия MSNBC, че очаква ваксините на Moderna и на Johnson & Johnson да получат пълно одобрение от FDA сравнително скоро, вероятно в рамките на няколко седмици до един месец.

"Мисля, че има разумен шанс“ ваксините на Pfizer или Moderna да получат одобрение от FDA и за прилагането им при по-малки деца на възраст под 12 години преди предстоящия празничен сезон, посочи още той и добави: "Надяваме се това да стане до средата на късната есен и началото на зимата".


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна