Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петев не успя да запише първа победа начело на Босна и Херцеговина

Франция и Нидерландия с убедителни успехи

Ивайло Петев беше в лошо настроение след хикса в Зеница.
Снимка: scsport.ba

Шампионът на планетата Франция победи Финландия у дома с 2:0 в световна квалификация от група D, играна на стадион „Групама“ в Лион. В другия мач от групата Босна и Херцеговина на селекционера Ивайло Петев завърши наравно 2:2 с Казахстан у дома и все още чака първата си победа начело на отбора.

В герой за „петлите“ се превърна завърналият се под наем в Атлетико Антоан Гризман, който отбеляза и двете попадения. Той откри резултата в 25-та минута след асистенция на Карим Бензема, а в началото на втората част оформи и крайния резултат след подаване на Лео Дюбоа.

Така избраниците на Дидие Дешан събраха актив от 12 точки на първото място с три победи и три равенства от шестте си изиграни мача. Финландия е трета с пет пункта от четири срещи, а босненците са четвърти с три точки.  

В Зеница босненците поведихо с 2:1 в 86-ата минута с попадение на Лука Менело след корнер. В последните секунди на добавеното време, влезлият като резерва Бактиор Жаринбетов изравни от пряк свободен удар.

"Футболът е нелогичен. На полувремето трябваше да водим с 3:0, но...Ще направим анализ, за да видим къде сме сгрешили, но с тази игра можем да играем на световното", заяви Петев след мача.

Капитанът на Нидерландия Върджил ван Дайк прегръща Мемфис Депай, който току-що е вкарал третия си гол в мача.

В мач от група G, Нидерландия разби Турция с 6:1 в Амстердам. „Оранжевите“ откриха резултата още в 55-ата секунда след отлична комбинация между капитана Мемфис Депай и Дейви Клаасен, завършена от полузащитника.

Депай покачи на 2:0 малко по-късно, а до края на полувремето реализира и от дузпа. В заключителните мигове на първото полувреме Чаглар Союнджю бе изгонен за втори жълт картон за нарушение срещу Депай, утежнявайки допълнително положението на Шенол Гюнеш и компания. След почивката Депай оформи хеттрика си, а имената си сред голмайсторите записаха още влезлите като резерви Гуус Тил и Дониел Мален. Турция вкара почетно попадение в самия край чрез Ченгиз Юндер.

Нидерландия оглавява групата с 13 точки, колкото има и Норвегия, която разгроми на свой ред Гибралтар с 5:1, а хеттрик наниза Ерлинг Холанд. Турция е трета с 11 пункта. В другата среща от групата Черна гора и Латвия завършиха при нулево равенство.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна