Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Донски отпадна в София

Александър Донски
Снимка: Sofia Open

Александър Донски отпадна във финалния кръг на квалификациите на АТР 250 тенис турнира в София.

Участващият с покана от организаторите българин отстъпи на третия в схемата на пресявките Андреас Сепи от Италия с 3:6, 2:6 след 55 минути игра.

Първата част беше равностойна, но опитният Сепи успя да използва единствената си възможност за пробив и го осъществи, за да поведе с 4:2 гейма след бекхенд в аут на Донски. До края на сета четвъртфиналистът от първото издание в „Арена Армеец“ през 2016-а не даде шанс на съперника си.

В следващата част 23-годишният Александър поведе в третия гейм с 40:15 на свой сервис, но допусна брейк след първата си двойна грешка в мача. Веднага след това израсналият в Канада тенисист  поведе с 30:0 при сервис на 14 години по-възрастният от него опонент, но Сепи затвърди пробива за 3:1. Последва нов брейк за италианския ветеран. При 5:2 италианецът сервираше за победата, но българинът стигна до точка за пробив, която пропиля. След това Сепи приключи двубоя с шестия си ас.

За представянето си на единично Донски заслужи 6 точки за световната ранглиста, където е №610, както и 2645 евро от наградния фонд.

Александър ще играе и на двойки в София заедно с Димитър Кузманов. Двамата участват с „уайлд кард“ и ще се изправят срещу британците Джони О’Мара и Кен Скупски.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени