Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меси: Важното бе да победим един от претендентите за трофея

Лионел Меси празнува първия си гол с екипа на ПСЖ.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лионел Меси откри сметката си за Пари Сен Жермен при победата над Манчестър Сити с 2:0 в Шампионската лига снощи.

Аржентинецът отбеляза страхотен гол след почивката, след като през първата част Идриса Гей бе дал преднина на парижани. Те се изкачиха на първата позиция в група А с актив от четири точки след успеха над миналогодишния финалист в надпреварата. 

„Истина е, че започвах все по-отчаяно да търся първия си гол. Важното нещо беше да победим един страхотен отбор, един от претендентите за трофея. Имах само един мач тук на „Парк де Пренс, но стъпка по стъпка се адаптирам и се интегрирам в отбора. С течение на времето ще подобряваме и партньорството си с Мбапе и Неймар“, каза Меси Canal Plus.

Наставникът на ПСЖ Маурисио Почетино призна, че отборът е страдал на моменти, особено когато Рахийм Стърлинг и Бернардо Силва удариха греди за отрицателно време през първата част. „Обикновено не празнувам голове, но този го отпразнувах. Виждал съм го да отбелязва много пъти преди, когато бях на отсрещната скамейка, така че веднъж бях на правилната и можех да отпразнувам попадението му“, сподели Почетино, който се изправи срещу Меси като старши треньор на Еспаньол в миналото.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна