Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Какво да направя за вечеря? Помагат от BulMag.org!

Снимка: unsplash.com

Независимо дали сте имали дълъг работен ден, или просто не се чувствате креативни днес, решението какво да сготвите за вечеря може да е голямо предизвикателство. Има няколко неща, които можете да направите, за да се улесните. Основното е да видите с какви продукти разполагате, след това да използвате приложение или уебсайт като BulMag.org, за да “откраднете” някоя идея или да поръчате продукт. Ако нищо от това не помага, може да поръчате готова храна, а на следващия ден да обмислите какво да направите за ядене от по-рано.

Бюджетни решения

В случай че бюджетът ви към момента не е много висок, изберете такава рецепта, която съдържа или това, което вече имате, или продукти на ниска цена.

Можете да разгледате какво имате в хладилника или по шкафовете, да помислите за някои възможни варианти, които бихте могли да приготвите бързо, лесно и вкусно, след което да прецените колко биха стрували допълнителните съставки, за да ви помогне да вземете решение. Можете да направите хубави гювечета с неща, които имате в хладилника, или омлети. Хем стават интересни и хранителни, хем няма да се налага да пазарувате в супермаркета.

Бързо, лесно, вкусно

Ако решите да приготвите някоя от любимите храни на семейството, но не ви се готви дълго, защото вече почти е време за вечеря, можете да направите спагети или пица. Картофите на фурна също са от вкусотиите, които можете да използвате като гарнитура към наденичка или кюфтенца. За лятото свежо предложение за хапване е салата с някаква лека храна, за да не се затруднява стомаха преди лягане.

Съвети

Може би най-лесният съвет, който можете да получите е да се насочите към някоя топла витрина в магазин или кулинарна къща. Така най-бързо ще решите проблема. Ако все пак искате да е бързо и домашно приготвено изберете ястия, които можете да приготвите за около 30 минути. Такива са сирене по шопски, таратор, кренвирши с кашкавал, яйца по панагюрски. Ако искате бюджетни предложения, тогава се спрете на спагети със сос, супи, баница, картофи с ориз или друго. Добър трик е, ако си подготвите предварително продуктите, които ще са ви необходими, като ги нарежете, а после само да “сглобите” вкусната вечеря. Така със сигурност ще си спестите от така ценното време.

Ако вече сте взели решение какво да направите за вечеря, но ви липсва някоя съставка или сте се сетили за нещо, което ви е свършило, но не ви се излиза, за да я купите, в онлайн магазин BulMag можете да я поръчате лесно и да ви бъде доставена бързо до дома. Разнообразието от продукти е голямо и ще намерите и такива, които се поддържат в малко физически магазини.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна