Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще има „Гладиатор 2“, Ридли Скот ще го режисира

Един от костюмите от филма „Гладиатор“
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Носителят на "Оскар" Ридли Скот съобщи, че в момента се пише сценарий за продължение на знаменития филм „Гладиатор“ и той ще застане отново на режисьорския стол, информира БГНЕС, като цитира "Скрийн Рант".

Оригиналният "Гладиатор" излезе през 2000 г. и много фенове вече се бяха отказали от надеждата, че дългоочакваното продължение някога ще се осъществи.

След като бъде завършен сценарият, Ридли Скот, който получи "Оскар" за първия "Гладиатор" и е с номинации за класики като "Пришълецът" и "Блейд Рънър", е готов да стартира снимките веднага, щом приключи настоящите си проекти.

Неговият филм "House of Gucci" с Лейди Гага и Адам Драйвър излиза през октомври, последван през ноември от "The Last Duel" с Джоди Комър, Мат Деймън и Бен Афлек.

В момента Ридли Скот се фокусира върху следващия си филм „Kitbag“, в който Хоакин Финикс играе ролята на Наполеон. В разговор с "Empire" обаче той обяви, че когато "Kitbag" приключи, „Гладиатор 2" ще бъде готов за старт“.

В Колизеума - кадър от „Гладиатор“ и концерт с музика от филма/ Снимка: ЕРА/БГНЕС

Скот не разкри кой пише сценария на "Гладиатор 2". Но вероятно той ще бъде на автора на "Топ Гън: Маверик" Питър Крейг.

До момента няма абсолютно никаква информация за каста на "Гладиатор 2". Не е потвърдено дали Ръсел Кроу ще се завърне.

Въпреки че филмът завърши със смъртта на героя на  Кроу, има много обсъждани решения за връщане на Максимий (Максимус) Децим Меридий - най-способният и предан генерал на император Марк Аврелий, превърнал се в смел гладиатор. Сега изглежда, че едно от тях може да се сбъдне.

Остава да видим дали продължението ще е също толкова сполучливо като оригинала, защото някои смятат, че краят на оригиналния "Гладиатор" е перфектен, отричайки всякаква нужда от продължение, отбелязва БГНЕС.

Ръсел Кроу пред Колизеума в Рим, 6 юни 2018 г./ Снимка: ЕРА/БГНЕС
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна