Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рон Мос от „Дързост и красота“ прави вино в Италия

Пред „Покана за пътуване“ екранният Ридж Форестър призна, че кучето му е по-известно от него

Рон Мос
Снимка: Магдалена Гигова

Едва ли има човек, който да не е гледал поне един епизод от сагата „Дързост и красота“? А дори и да не е – все е мярвал по телевизията образа на Ридж Форестър, хубавецът, женил се седем пъти в сериала и само два пъти в живота. Е, този екранен герой се яви на живо в компанията на жена си Девин Деваскес (бивш модел на "Плейбой") и на кучето им Мистър Принс, благодарение на Мария Елена Инфантино. Гласовитата италианка с български корен още през април миналата година обяви в „Покана за пътуване“ новината за осъществения им вече концерт в Античния театър в Пловдив.

Магдалена Гигова, Рон Мос и Девин ДеваскесМария Елена, която говори шест езика, а пее на осем, е дъщеря на легендарния тенор Луиджи Инфaнтинo, пaртнирaл си нa oпeрнaтa cцeнa c лeгeндaтa Мaрия Кaлac и пиcaл музикa зa филми нa Фрaнcиc Фoрд Кoпoлa. Мaйкa ѝ e oпeрнaтa пeвицa Рaйнa Никoлoвa Инфaнтинo, възпитaничкa нa римcкaтa aкaдeмия „Caнтa Чeчилия“, твoрилa зaeднo c прочутия Мaриo дeл Мoнaкo.

На афтър партито след концерта разпитах Рон Мос какво му е харесало в България, освен брането на грозде и ритуала по мачкането му с крака. Запитах го след като е посетил наша изба, какво вино предпочита.
Оказа се, че атьорът сам произвежда вино в Италия, отглежда сортове и бели, и розе, но обича силно червено вино. И в лозята му сортът примитиво заема почетно място, защото еликсирът от него съдържа 16 промила алкохол.

Оказа се, че Рон Мос, който в продължение на 25 години игра Ридж Форестър, прекъсва екранната си кариера след тежка катастрофа. Тогава според едната версия преосмисля живота си, а според другата – не може да си помни репликите, но така или иначе, със спечелените пари си купува лозя в Италия. 

Вероятно затова, докато разговаряхме, Рон Мос държеше чаша с българско червено вино в едната ръка, а с другата галеше чихуахуато Мистър Принс. Съпругата на актьора ми довери, че кучето им е по-популярно от тях двамата, взети заедно, защото може да се похвали с над 50 хиляди последователи в Инстаграм.

Рон беше доста въодушевен от танцовата мистерия с боси крака върху набраното грозде и сподели, че с удоволствие ще приложи ритуала и в своите лозя. Но вероятно с друга музика. Той обаче определено бе харесал нашата. 

Рон Мос съжали, че не е могъл да види много от България, освен за кратко София и Пловдив, но много я харесва понеже е зелена и гостоприемна, а след ползотворни разговори с режисьори, възнамерява да се върне за по-дълго и да снима филм у нас. Тогава ще обикалям повече, закле се екранният Ридж Форестър. А на въпроса ми какъв ще бъде сюжетът, той отвърна, че ще има романтика, омесена с приключения и екшън. Той намери за симпатичен факта, че съпругата му получи като подарък истинска ябълка с написано върху нея послание и затананика авторската си песен, станала хит през 70-те години „Baby com back“.


Снимкини видио: Магдалена Гигова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна