Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дешан: Победата показва силата и характера на моя отбор

Мартинес: Мислехме прекалено много за финала

Дешан (вляво) ликува на края, а Мартинес страдаше.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на Франция Дидие Дешан беше щастлив от победата с 3:2 над Белгия на полуфинала в Лигата на нациите. "Петлите" губеха с два гола на полувремето, но успяха да направят пълен обрат през втората част. Специалистът смята, че с подобно представяне тимът му е показал, че притежава голям характер.

"Не бяхме доволни от представянето ни през първото полувреме. Вкараха ни два гола в двайсетте им силни минути, които имаха. След това почти нямаше положения пред нашата врата, докато ние създадохме много голови възможности. Схемата ни на игра е нова и ни трябва време да свикнем с нея. Освен това съперникът ни бе доста силен", заяви Дешан.

"Да спечелим мача по този начин, показва силата и характерът, които този отбор притежава. Съперникът се бореше и не искаше да изпусне победата. Ние обаче бяхме излезли с идеята да стигнем до финала и го направихме. Вярвам, че накрая ще си тръгнем и с титлата, убеден съм в това", каза още специалистът.

Колегата му Роберто Мартинес призна, че е тежко да загубиш по този начин.

"Изиграхме невероятно първо полувреме. Играехме толкова уверено и всичко се получаваше лесно. През втората част бяхме прекалено емоционални. Може би мислехме прекалено много за финала, за класирането. Не правехме това, което трябва. Позволихме на Франция да отбележи и да се върне в мача. Те имаха повече енергия, за да стигнат до победния гол", заяви Мартинес.

"Въпреки това смятам, че е доста тежко да загубиш по подобен начин след силното първо полувреме, което изиграхме. Много, много е тежко. Все пак трябва да аплодираме играчите за раздаването им през първото полувреме. Сега е добър момент да покажем мъжество и да спечелим мача за третото място срещу Италия", допълни наставникът на Белгия.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна