Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кризата с коронавируса предопределя политическия вот

„Живеем в криза на авторитетите и не знам дали ако някоя звезда се ваксинира, това ще доведе до ваксиниране на феновете ѝ или антиваксърите ще отпаднат от нейните фенове“. Така медийният експерт Георги Лозанов коментира едно от новите разделения в общество на „за“ и „против“ ковид-имунизациите.

Той посочи, че това разделение добива и политически план, като тези, които защитават ваксините са по-скоро свързани с традиционнте партии и фигури, а антиваксърите – с по думите му „по-екзотични политически субекти“.

"При предишното управление - който му вярваше, вярваше и на ген. Мутафчийски, а който не, гледаше на маските като на метафора на запушената уста“- посочи Лозанов.

Според него, ако се направи класация на ваксърите и антиваксърите, тя ще може да се използва като социология за измерване на доверието във властта. Затова експертът е убеден и че кризата с коронавируса предопределя политическия вот.

„Единственият шанс да се увеличат ваксините е - от една страна да се повиши доверието към институциите – и второ – личната болка. Не личният пример на другите, а личната болка, която те изправя пред драмите на тази боелст“ – каза Георги Лозанов.

Още по темата и как медиите комуникират кризата с коронавируса чуйте в интервюто в звуковия файл. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна