Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илон Мъск: Договорът с компанията за коли под наем Hertz все още не е подписан

Илон Мъск
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Изпълнителният директор на Tesla Inc. Илон Мъск заяви във вторник, че все още не е подписан договорът между Tesla и Hertz Corp. за продажбата на 100 000 електромобили на голямата компания за отдаване на автомобили под наем.

Мъск посочи, че производителят на автомобили продава електромобили на Hertz със същия марж на печалба както при продажбите на отделните потребители, като добави, че потенциалната сделка с Hertz е имала "нулев ефект" върху ръста на акциите на Tesla в последно време.

Това твърдение на Мъск не изглежда много меродавно, след като по време на вчерашната търговия на Уолстрийт акциите на Tesla задълбочиха възходящото сви движение от последните дни, което беше в резултат на новината за сделката с Hertz.

В понеделник акциите на Tesla Inc. поскъпнаха с 8,49% до пореден рекорден ценови връх през последните дни на търговия от 1209,75 долара за една акция.
След днешното изявление на Илон Мъск, че сделката с Hertz все още не е подписана, акциите на Tesla обаче  поевтиняват на извънборсовата американска търговия с 4,7% към 1150 долара за една акция.

Междувременно Мъск подчерта, че в момента Tesla е свидетел на много по-голямо търсене на произведените от компанията електромобили, отколкото са текущите производствени възможности.

Графика на цената на акциите на Tesla


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна