Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радослав Янков предава опит на младите български таланти

Радо Янков (с червената грейка) с младите национали в Австрия.
Снимка: БФСки

Единственият българин носителят на Световната купа на ФИС в паралелните дисциплини по сноуборд Радослав Янков и неговият треньор Георги Атанасов взеха участие в съвместния подготвителен лагер с Б отбора в Каунертал (Австрия). Там в последната седмица на октомври те се подготвяха заедно с младите таланти Петър Гергьовски, Кристиян Георгиев, Тервел Замфиров и Александър Кръшняк. 

По време на лагера младежите получиха ценни съвети и указания от Радо и неговия треньор, което им позволи още там да покажат видим прогрес.  Юношеският национален отбор остава за още две седмици в Каунертал, където провеждат най-важния си лагер до момента в рамките на близо месец. Показаното от талантите в лагерната обстановка дава надежда, че много скоро ще ни покажат силни изяви и на сцената на световния сноуборд.

Радослав Янков продължава сериозната си подготовка за предстоящия си сезон, след едно отлично възстановяване от операцията, направена му през пролетта. Следващата спирка на българския ас и неговият треньор е последният им подготвителен лагер в Тарнабю, Швеция. От 11 декември започва активният състезателен сезон за екипа с първият старт за Световната купа в Банойе (Русия). 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени