Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антонио Конте подписа с Тотнъм

Антонио Конте
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият наставник на Италия, Ювентус, Челси и Интер Антонио Конте бе назначен за мениджър на Тотнъм. Италианският специалист заменя на поста португалеца Нуно Ешпирито Санто, който бе уволнен от ръководството на клуба вчера след слабото представяне на "шпорите" в последните седмици.

Конте бе една от основните цели на президента на Тотнъм Даниел Леви още през лятото, но тогава преговорите между двете страни пропаднаха и в крайна сметка Санто застана начело на лондончани. Сега обаче 52-годишният италианец подписва договор с Тотнъм за 18 месеца или до края на следващия сезон.

"Изключително щастлив съм да се завърна към треньорството в клуб от Висшата лига, който има амбиции. Нямам търпение да започна работа и да предам на отбора и феновете страстта и решимостта, които винаги са ме отличавали като играч и треньор. През лятото нашият съюз не се осъществи, защото все още раздялата с Интер бе твърде прясна, така че усещах, че все още не е дошли времето да се завърна в професията", сподели Конте пред официалния сайт на Тотнъм.

По този начин Конте отново се събира със спортния директор Фабио Паратичи, с който работи в Ювентус преди години. Конте постигна сериозни успехи с "бианконерите", преди да изкара кратък престой начело на Италия, след което пое Челси и стана шампион на Англия в първия си сезон във Висшата лига. На следващата година той донесе на "сините" и трофея от ФА Къп, но след това се раздели с клуба. В Италия Конте сложи край на доминацията на Ювентус през миналия сезон, след като донесе на Интер първа шампионска титла от десетилетие насам. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна