Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клоп: Отбелязахме голове в правилните моменти

Клоп поздравява вратаря Алисон за "сухата" мрежа.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп логично беше доволен след победата с 2:0 над Атлетико (Мадрид) в Шампионската лига. Този успех класира мърсисайдци за 1/8-финалите в турнира. 

"Изиграхме почти перфектен мач, точно както си го представяхме. Отбелязахме голове в правилните моменти. Атлетико започна доста по-атакуващо в сравнение с първия мач, но ние се защитавахме добре, а Трент направи две невероятни асистенции, трябва да призная", заяви Клоп.

Той коментира и двата гола в мача.

"Това бяха две страхотни попадения, особено това на Садио. Диого очаква от себе си да отбележи, когато получи такава възможност. Садио пък е достатъчно алчен, за да заеме правилната позиция в наказателното поле и да се разпише в подобна ситуация", допълни германецът.

Треньорът на Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне пък заяви, че червеният картон на Фелипе е променил развитието на мача.

"Ливърпул започна силно, но ние също. Имахме едно положение за Караско, а след това и корнера на Кореа, когато той не центрира, а опита да вкара. След това падна първият гол за съперника, а след червения картон всичко стана доста сложно. Съперникът изигра много силен мач, а ние не успяхме да покажем това, което искахме. През второто полувреме работихме здраво. Видяхме, че когато играеш организирано и с по-голяма концентрация, може да не получиш гол, дори и с човек по-малко. Отбранявахме се добре и се надявахме да се открие някаква възможност да се върнем в мача, но не се получи. Голът на Суарес бе от засада - минимална, но засада", призна Симеоне.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна