Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Имобиле отпадна от сметките на Манчини

Манчини няма да може да разчита на Имобиле.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Чиро Имобиле ще пропусне последните ключови световни квалификации на Италия с Швейцария и Северна Ирландия, след като отпадна от сметките заради контузия на прасеца.

Селекционерът на европейските шампиони Роберто Манчини бе избрал нападателя на Лацио, който води в реализаторската листа на Серия А с десет гола в 11 мача, в състава на Скуадрата за последните им два мача в група С съответно в петък и понеделник. Въпреки това, във вторник Италианската футболна федерация заяви, че 31-годишният футболист ще напусне лагера на националния отбор поради травмата, а на негово място бе извикан нападателят на Сасуоло Джанлука Скамака.

Лидерът в група С Италия се изправя срещу Швейцария, с когото имат равен брой точки по 14, на „Олимпико“ в петък, преди да гостува на Северна Ирландия три дни по-късно. Имобиле има 15 гола в 54 мача за представителния тим, като последното му попадение за отбора дойде при класическия успех над Швейцария с 3:0 през юни във втория мач от груповата фаза на триумфалната кампания на Евро 2020.

Освен че загуби Имобиле, Манчини все още не знае дали ще може да използва капитана си Джорджо Киелини и полузащитника на Интер Николо Барела, като и двамата не тренираха във вторник. Контузеното дуо на Рома Николо Дзаниоло и Лоренцо Пелегрини бе заменено от Данило Каталди (Лацио), за когото това е първа повиквателна за Италия, и Матео Песина от Аталанта.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна