Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рангник ще води Манчестър Юнайтед до края на сезона

Ралф Рангник за последно води РБ Лайпциг.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германецът Ралф Рангник е назначен за мениджър на Манчестър Юнайтед до края на сезона, съобщи 20-кратният шампион на Англия на официалния си сайт.

„Манчестър Юнайтед с удоволствие обявява назначаването на Ралф Рангник за временен мениджър до края на сезона, при спазване на изискванията за работна виза. След този период Ралф и клубът се споразумяха, че той ще продължи да работи като консултант още две години“, пише в изявлението.

Самият Рангник каза: „Развълнуван съм, че се присъединявам към Манчестър Юнайтед и съм фокусиран върху това да направя този сезон успешен за клуба.

Отборът е пълен с таланти и има страхотен баланс между младост и опит. Всичките ми усилия през следващите шест месеца ще бъдат в това да помогна на тези играчи да разгърнат потенциала си, както индивидуално, така и най-важното като отбор. Освен това очаквам с нетърпение да подкрепя дългосрочните цели на клуба на консултантска основа“.

63-годишният специалист е работил само в родината си и е водил отборите на Щутгарт, Хановер, Шалке, Хофенхайм и РБ Лайпциг.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна