Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Новата мода в мъжките часовници

Снимка: Timedix

Повечето модели на мъжки часовници са се променяли през годините, но все пак това е най-класическият аксесоар за всеки мъж. Класиката рядко се променя, но в 21в. все пак се вижда осезаема промяна.

Класическите модели

Класическите модели, които познавате, са онези, които най-често срещате, когато обърнете внимание на аксесоарите на господата, с които общувате. Това са онези модели, които са с класически размери, такива, които имат класически каишки, като тези на марките с “Победа” и “Ракета”, на които основен представител е Timedix. Тези модели са проектирани за космонавти и са интересни, като модели и функции.

Други класически модели отново са тези с нормален размер на самия часовник, но каишката е кожена. Това са моделите, които са предпочитани от мъжете, които обикновено се обличат по-официално или ежедневно носят повече дънки с риза, например. Тези модели са сред предпочитаните от почти всички мъже, защото наистина може да се съчетава с почти всяко ежедневно облекло. Удобни са, защото каишките са гъвкави, докато при металните каишки е малко по-различно.

Новите модели на 21в.

Моделите, които се предпочитат през 21в. са онези, които са по-близо до технологиите, като Smart часовниците. Това са часовниците, които могат да предложат на притежателя си много функции, като преброяване на крачки, мерене на пулса, дори кръвното, както и това да следи дали спите достатъчно. Тези часовници са много подходящи за спортистите или мъжете, които обичат да посещават залите за спорт. Изключително рядко часовниците се използват за реалното проверяване на часа, защото често телефоните са в ръцете ни и лесно може да се провери, но часовникът дава други функции, които са по-интересни, много важни и не на последно място часовникът е страхотен аксесоар, чрез който може да получавате обаждания, съобщения, дори да ви подсещат за нова среща.

Другите много търсени часовници сред мъжете, са все по-малките и по-изчистени аксесоари, които да не пречат на забързаното ежедневие на господата. Такива са часовниците с платнена каишка, която е много удобна, защото е достатъчно гъвкава, а малкият часовник дава възможност за добавяне на други аксесоари, като гривна или дори пръстен. Освен това, повечето от дрехите, които се носят стават все по-изчистени и допълнението от семпъл аксесоар е много логичен.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна