Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна гласуването за Спортист на годината на България

Снимка: Спортист на годината на България

Ежегодното допитване до спортните журналисти за избор на спортист, отбор и спортист с увреждания на годината, организирана от Нове АД Холдинг, e достъпна за регистрация и гласуване от днес, 20 декември 2021 г., съобщиха организаторите.

Най-престижната анкета „Спортист на годината на България“ се провежда за 64-и път, като от 2009 г. включва категориите „Отбор на годината“ и „Спортист с увреждания на годината“, а от 2019 – „Вот на публиката“.

По традиция всеки от действащите спортни журналсти в страната ще може да даде своя глас за най-добрите отбор, спортист с увреждания и да класира десетимата най-заслужили състезатели от индивидуален или отборен спорт.

Крайният срок за регистрация и гласуване в анкетата е 28 декември 2021 г. (включително). Гласуването се провежда изцяло онлайн.

В годината на олимпийските игри, журналистите ще могат отново да номинират 10 атлета в категорията „Спортист на годината“ и по един в категориите „Спортист с увреждания“ и „Отбор на годината“. Крайният сбор точки определя класирането в анкетата.

И тази година организаторите от Нове АД Холдинг включват и феновете в избора за спортен фаворит в категорията „Вот на публиката“.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна