Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Динев и Глушкова вече тренират в Австралия

Треньорът Ангелов дава напътствия на Глушкова и Динев.
Снимка: БФТ

Младите надежди на българския тенис Динко Динев и Денислава Глушкова пристигнаха в Австралия, съобщиха от БФТ. Двамата ще участват в основната схема на Australian Open за юноши и девойки.

За двамата българи това ще бъде дебют в турнирите от Големия шлем. Надпреварата за тенисисти до 18 години започва на 24 януари в Мелбърн. Като част от подготовката на талантите те ще участват в турнира от първа категория на ITF за юноши и девойки в Траларгон. Състезанието започва в петък.

Днес родните таланти направиха първите си тренировки в Австралия. Заедно с тях в Австралия е националния треньор Даниел Ангелов.


Динев е 70-и в световната ранглиста за юноши в момента. През миналата година Динко игра два финала в турнирите на ITF до 18 години, като спечели една титла в Шикмент в края на юни. В края на миналата година Динев бе част от отбора на ITF за турнирите "Еди Хер" и "Ориндж Боул" в САЩ.


Глушкова е 42-а в ранглистата при девойките. През миналата година Денислава спечели три титли в четири финала в турнирите на ITF до 18 години. Глушкова помогна на ТК "Дема" да триумфира с шампионската титла в отборното първенство на България при жените в края на октомври, а в началото на същия месец достигна полуфинал на международния турнир от веригата на ITF за жени в Созопол.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна