Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Фолксваген" затвори два свои завода в китайския град Тиендзин заради огнища на Covid-19

Снимка: БГНЕС / Снимка: ЕПА/БГНЕС

Китайското подразделение на Volkswagen Group заяви в четвъртък, че е затворило завод, който управлява съвместно с FAW Group в град Тиендзин, както и една фабрика за автомобилни компоненти поради откритите в региона огнища на коронавирус.

"Поради неотдавнашните огнища на Covid-19, както заводът за превозни средства FAW-VW, така и фабриката за компоненти за автоматична трансмисия на Volkswagen в Тиендзин бяха затворени от понеделник“, посочи говорител на компанията пред агенция Ройтерс.

"И двата завода проведоха тестове за Covid-19 два пъти за всички служители тази седмица и чакаме резултатите. Надяваме се да възобновим производството много скоро и да наваксаме загубеното производство. Основният приоритет остава здравето и благополучието на нашите служители", допълни той.

Тиендзин, град в северен Китай, намираща се на около 100 км от столицата Пекин, съобщи в сряда за 41 вътрешно предавани коронавирусни инфекции с потвърдени симптоми, спрямо 33 ден по-рано, показват данни на Националната здравна комисия на Китай в четвъртък.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна