Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оже-Алиасим спря Мъри в Ротердам

Феликс Оже-Алиасим
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Феликс Оже-Алиасим се класира за четвъртфиналите на тенис турнира от категория АТР 500 в Ротердам, Нидерландия, след като надигра Анди Мъри с 6:3, 6:4 за един час и 40 минути игра.

Канадецът стартира ударно в зала "Ахой" и поведе на бърза ръка с 4:0 гейма след два реализирани пробива. Шотландският му противник върна един, но за повече нямаше сили и така деветият в света дръпна в резултата. Втората част също започна по-добре за финалиста в турнира от 2020 година Оже-Алиасим, който проби в третия гейм. Мъри върна брейка, но веднага беше отново пробит. До края тенисистът от Монреал не допусна колебания, за да се класира в последните осем на турнира. 

Оже-Алиасим спечели 72% от точките на първи сервис. В спор за място на полуфиналите днес той ще играе с първата ракета на Великобритания Камерън Нори, който отстрани Карен Хачанов.

Водачът в Стефанос Циципас ще се изправи на четвъртфинал срещу австралиеца Алекс де Минор, докато Лоренцо Музети ще играе срещу чешкия квалификант Иржи Лехечка. Последният сблъсък противопоставя Мартон Фучович на действащия шампион Андрей Рубльов.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна