Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тухел е доволен от чистата победа

Томас Тухел похвали своите футболисти за победата.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на Челси Томас Тухел заяви, че отборът му напълно заслужено е спечелил без допуснат гол срещу Лил в Шампионската лига. "Сините", които са актуални победители в Шампионската лига, спечелиха с 2:0 у дома над Лил и ще се опитат отново да стигнат колкото се може по-напред.

"Изиграхме още един мач без допуснат гол и това е напълно заслужено. Беше тежък двубой, а също така и трудна за изпълнение задача – да не допускаме моменти пред нашата врата. Съперникът има силен отбор. В този мач имахме и добри и лоши моменти, но никога не пропуснахме големите възможности. Отборната работа беше добре застъпена.

"а полувремето сменихме схемата на игра. Направихме блок от петима футболисти и след това отново наложихме контрол. Вкарахме втори гол, създадохме моменти, но след това се отпуснахме, станахме пасивни и доста неконцентрирани в защита. От това и малко пострадахме. Но пък след това можехме да спечелим с 3:0, имахме шансове, заяви Томас Тухел след срещата.

Попитан как би оценил представянето на Нголо Канте, който изработи второто попадение, германският треньор отговори: "Много съм доволен от него. В последните мачове му липсваше увереност и интензивност в играта, но днес направи една хубава крачка напред. Сами видяхте какво влияние върху играта оказва той, когато се намира във форма".

Накрая Тухел коментира и контузиите на Матео Ковачич и Хаким Зиеш.

"За момента не е ясно толко каква е степента на уврежданията, които са получили. Още на почивката имах възможността да сменя Ковачич, а и тогава имахме повече варианти. Все още не сме коментирали с лекарите какво е положението при Зиеш, но се надявам, че не е нещо сериозно.

Но позитивното е, че имаме достатъчно време до следващия мач, който е чак в неделя. Разбира се, не ни харесва това постоянно контузване на който и да е, защото ни създава проблеми от тактическо естество и с ротацията. Но се надявам, че и Зиеш, и Ковачич ще бъдат на разположение за уикенда", допълни германският специалист.

Втората среща от това противопоставяне в Шампионската лига ще се състои на 16 март в Лил.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени