Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски и Лудогорец гледат към полуфиналите за Купата на България

Нови два четвъртфинала за купата ще се изиграят днес.
Снимка: БГНЕС

Съставинте на Левски и Лудогорец ще изиграят своите мачове от 1/4-финалната фаза в турнира за Купата на България днес, 2 март. „Сините“ излизат срещу Септември (София) от 17:30 часа на стадион „Георги Аспарухов“, докато Лудогорец, който по програма също трябваше да гостува на Монтана, ще бъде домакин на своя „Хювефарма Арена“ от 14:30 часа.

Левски влиза с добро настроение и самочувствие в мача със Септември, който ще се проведе в дома на „сините“ поради липсата на ВАР система на стадиона на съперника. Играчите на Станимир Стоилов спечелиха и двата си мача от подновяването на пролетния полусезон в Първа лига, побеждавайки последователно Локомотив (Пд) и ЦСКА 1948. Тимът ще се опита да се класира за полуфиналите на надпреварата, преди да отправи поглед и към Вечното дерби с ЦСКА в неделя. От своя страна, Септември е на шеста позиция във Втора лига, на пет точки от топ 4 и на девет от върха в класирането.

Българският шампион Лудогорец ще има за противник Монтана, като първоначално трябваше да гостува на „Огоста“, но подобно на ситуацията при Левски, ще приеме монтанчани в Разград заради наличието на ВАР система. „Орлите“ са лидери в Първа лига, като имат четири точки аванс пред втория ЦСКА София и стартираха много силно под ръководството на новия наставник Анте Шимунджа, печелейки последователно срещу Арда, Черно море и Славия. Монтана е девети във Втора лига.

За полуфиналите вече се класира действащият носител на трофея ЦСКА София, който надви Локомотив (Пд) с 2:0 у дома. В последния четвъртфинал от програмата Славия приема Берое на 3 март от 17:30 часа в Овча Купел.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна