Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Очаква се втори кръг от преговорите между Украйна и Русия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Втори кръг от преговорите между Украйна и Русия ще има, потвърдиха от руска и от украинска страна. Очаква се срещата с делегациите в същия състав да се проведе в Беловежката гора на границата между Беларус и Полша. Украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви, че украинските власти са готови да разговарят, но не и да приемат руските ултиматуми.Той каза още, че страната муе поискала от НАТО да установи зона, забранена за полети над Украйна, и пактът вече разглежда молбата.

“Русия ще предложи на Украйна споразумение, което ще гарантира законните права на всички народи в страната”, заяви външният министър Сергей Лавров. Той се позова на украинския закон за коренните народи в страната, който не включва руския народ. "Това са неща, които вече създават законодателна основа за по-нататъшна русофобска политика и не само русофобска - срещу всички други национални малцинства: унгарци, румънци, поляци, българи", добави Сергей Лавров.  

Руската делегация пристигна в Беловежката гора за втория кръг от преговори с Украйна, но се очаква украинската да пристигне утре сутринта.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна