Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атлетик (Б) спечели срещу Леванте

Иняки Уилямс вкарва втория гол за Атлетик.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

След като отпадна в турнира за Купата на Испания, сега за Атлетик (Билбао) остава възможността да се пребори за място в евротурнирите през първенството. Баските затвориха 27-ия кръг в испанската Примера дивисион с домакинска победа с 3:1 над последния в класирането Леванте.

Отборът е на 8-о място с 40 точки, на 4 от регионалния съперник Реал Сосиедад, който държи шестата позиция. Леванте претърпя първа загуба след три поредни позитивни мача, но остава на последното, 20-о, място с 18 точки. 

Домакините владееха инициативата и преди почивката, когато отправиха 12 удара в очертанията на вратата, но вратарят Дани Карденяс беше на висота всеки път. През второто полувреме такава канонада липсваше, но Атлетик стигна до три гола от пет опита. В 63-ата минута бърза атака от дясно на Алекс Беренгуер продължи към Микел Весга, който сам срещу вратаря не сбърка. Вторият гол беше почти идентичен, пак след асистенция на Беренгуер. Топката стигна до Иняки Уилямс, който вкара с десния крак в 76-ата минута.

Две минути преди края Хорхе де Фрутос повали в наказателното поле Ойер Сарага, който сам си изпълни дузпата и увеличи преднината на 3:0. Де Фрутос се реваншира в 1-ата минута на добавеното време, вкарвайки с левия крак.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна