Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мбапе е в състава на ПСЖ за Мадрид

Килиан Мбапе вкарва победния гол срещу Реал в Париж.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нападателят на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе попадна в състава за осминафиналния мач реванш от Шампионската лига с Реал (Мадрид) в сряда в Испания, независимо че страда от проблем в стъпалото.

23-годишният световен шампион с Франция бе ударен по време на тренировка в понеделник, но е преминал „успокояващ“ медицински преглед. Клубът заяви, че той ще мине през последен тест днес. Нападателят вкара единствения гол при победата над 13-кратния европейски клубен шампион с 1:0 в първата среща в Париж миналия месец.

Ако е здрав, той може да играе срещу евентуалния си нов отбор в лицето на Реал, който е в полпозишън да го привлече след изтичането на договора му през юли, въпреки че ПСЖ все още се надява да го убеди да остане. Парижани ще бъдат без централния защитник и бивш играч на Реал Серхио Рамос поради продължаващата травма на прасеца, но той ще пътува със състава до Испания.

Старши треньорът Маурисио Почетино каза миналия петък, че Рамос, който игра за Реал в продължение на 16 години, все още може да бъде с ключова роля в осигуряването на вътрешна информация за бившите си съотборници. 

В другия утрешен двубой от турнира Манчестър Сити приема Спортинг в протоколен реванш след 5:0 в Лисабон.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна