Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Томова пропуска Маями, за да играе на клей в Европа

Виктория Томова
Снимка: Abierto GNP Seguros

Най-добрата българска тенисистка в момента Виктория Томова даде интервю за канала на Българската федерация по тенис. Тя се върна към представянето си в първите турнири за новия сезон.

"Като цяло съм доволна от последните два турнира. Изиграх доста мачове срещу добри противнички. Доволна съм от себе си. Разбира се, винаги може по-добре. На Индиана Уелс за първи път от четири опита успях да спечеля мач. Три пъти преди това имах много лош късмет със здравето там. Радвам се, че счупих каръка", каза тенисистката.

"В първия кръг играх с контузия от Монтерей. Общо взето, беше ми паднало нивото на сервиса поради контузията. Мисля, че това до някаква степен ми попречи. Резултатът беше близък. В дадени моменти, ако си взимах по-лесно сервис геймовете, щеше да е по-добре за мен. Така се случиха нещата", обясни тя.

"Бях играла със Свитолина и преди това на "Фед Къп" през 2020 година и загубих със 7:6, 6:4, мисля. Доста близък резултат. Но все пак тя има доста опит на по-високо ниво. Била е номер 3 в света, измъкна се добре от ситуацията, когато водех с 2:0 в третия сет. Но това е добър опит за мен, да се поуча от грешките си и следващия път да знам как да реагирам в дадената ситуация", каза Томова.

"Честно казано, съм доволна от представянето ми в Австралия. Все пак е доста трудно да се преминат 3 кръга в квалификациите. На повечето турнири, ако спечелиш 5 мача, печелиш турнира, ако си в основната схема. Доволна съм как стартира за мен сезонът тази година. Като цяла съм доволна от самата игра, гледам да не се фокусирам толкова много върху резултатите. Опитвам се да подобрявам дадени аспекти от играта си", добави българката.

"Колкото съм близо до топ 100, толкова съм и далеч. Трябва да следвам малки стъпки за мен и просто да подобрявам дадени неща от играта си. Няма как да не се получат нещата, ако следвам това, което искам да подобрявам", мисли състезателката.

"Реших да пропусна Маями и да започна сезона на клей. Искам да играя в Европа, защото бях четири седмици по турнири в Мексико и Съединените щати. Затова исках да се върна и да почина няколко дни и да започна подготовката си на червено", обясни Томова.

"Засега сме говорили, че ще участвам на "Били Джийн Къп". Ще видим как ще се развият следващите турнири. Гледам напред. Не бих казала, че съжалявам за нещо от началото на сезона. В тениса няма за какво да съжаляваш, гледаш следващия мач. Ако се фокусираш върху лошите моменти, това само може да ти повлияе да се представяш зле в следващите мачове", завърши Вики Томова.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени