Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кунц: Португалия е фаворит срещу Турция, но имаме план

Щефан Кунц
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на националния отбор на Турция Щефан Кунц заяви, че Португалия е фаворит в предстоящия полуфинален плейоф за класиране на световното първенство, но неговите футболисти имат силите да поднесат изненадата. Мачът между Португалия и Турция е в четвъртък в Порто.

Пред "Зюддойче Цайтунг" Кунц увери, че Турция ще има добър план за мача и ще накара съперника да се чувства некомфортно.

"Важно е да приемем силните страни на съперника, но и да използваме слабостите му. Треньорите на Португалия знаят нашите възможности, но и ние знаем техните", каза германският специалист.

"Португалия е фаворит, но такива мачове се печелят не само с качествата на терена, но и от отборния дух, психическата устойчивост и желанието за победа", каза още Кунц.

Победителят от мача между Португалия и Турция ще играе срещу победителя от двойката между Италия и Северна Македония за класиране на световните футболни финали, които ще се проведат от 21 ноември до 18 декември в Катар.

Кунц изведе националния отбор на Германия до 21 години до европейските титли през 2017 и 2021 година, а през есента на миналата година оглави представителния тим на Турция и го класира за плейофите за световното първенство. През миналото лято той води и състава на Германия на олимпийските игри в Токио.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна