Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Великобритания: Киев все още е изложен на риск заради ударната способност на Русия

Министерството на отбраната на Обединеното кралство заяви във вторник, че столицата на Украйна все още е изложена на риск заради способностите на руската армия да нанасят удари.

"Украинските сили продължиха да провеждат локализирани контраатаки в северозападната част на Киев - включително в Ирпен, Буча и Хостомел. Тези атаки имаха известен успех и руснаците се оттеглиха от редица позиции", се посочва в последния анализ на британското военно министерство, но се добавя, че "Русия все още представлява значителна заплаха за града чрез способността си да нанася удари".

Вчера украински военен експерт сподели, че руските войски се прегрупират и най-вероятно отново ще извършват атаки срещу Киев.

В същото време руските сили продължават настъплението си към Мариупол с непрекъснат тежък обстрел на града, но центърът на града остава под украински контрол, посочва последната актуална информация на Министерството на отбраната на Обединеното кралство.

На други места руските сили поддържат да заемат блокиращи позиции, докато се опитват да реорганизират и рестартират силите си, отбеляза британското военно министерство.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна