Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Олимпийската шампионка Линой Ашрам се оттегли

Линой Ашрам със златния олимпийски медал.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Олимпийската шампионка по художествена гимнастика от Токио 2020 Линой Ашрам обяви, че прекратява спортната си кариера. 22-годишната израелка съобщи решението си на специална пресконференция.

"Днес, по този официален начин, обявявам оттеглянето си от художествената гимнастика. Спортистите трябва да знаят кога да се оттеглят, а що се отнася до мен, аз постигнах мечтата си. Достигнах професионалния връх и реших, че това е подходящ момент да продължа по същия път, но този път от другата страна на килима", каза емоционалната Ашрам, борейки се със сълзите си на пресконференция.

"Толкова много различни мисли минаха през главата ми. Казах си, че съм стигнал до момента, който чаках толкова дълго. Най-накрая стигнах до най-важния момент в кариерата си, за който работех в продължение на 15 години", добави гимнастичката, описвайки чувствата си след спечелената олимпийска титла.

Тя пристигна на пресконференцията с диамантеното колие с олимпийски кръгове, което й беше върнато от полицията през януари, след като беше откраднато.

Линой Ашрам е 11-кратна медалистка от световни първенства и двукратна европейска шампионка.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна