Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баскетболистите на Канзас спечелиха колежанското първенство на САЩ

Шампионите от Канзас триумфират с трофея.
Снимка: Ройтерс

Университетът на Канзас спечели титлата в Колежанското първенство на САЩ след победа със 72:69 над Университета на Северна Каролина. Мачът за титлата на Националната колежанска атлетическа асоциация (NCAА) се игра пред над 70 хиляди души на стадион "Супердом" в Ню Орлиънс.

Воденият от треньора Бил Селф отбор на Канзас направи най-големия обрат в историята, връщайки се от пасив от 16 точки и изоставане от 25:40 на полувремето. Това е четвърта титла за Джейхоукс в историята и първа от 2008 година насам, когато тимът отново бе воден от Бил Селф. До момента най-големият обрат в мач за титлата бе на тима на Кентъки, който през 1998 година стопи пасив от 10 точки срещу Юта.

Макормак завърши с 15 точки и 10 борби за победителите, а още 15 точки за Канзас добави Джейлън Уилсън. Реми Мартин пък се включи от пейката с 14 точки, като 11 от тях дойдоха през второто полувреме, 

За Северна Каролина контузеният в глезена Армандо Бако и Ар Джей Дейвис вкараха по 15 точки и хванаха 15 и 12 борби съответно.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени