Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рилски спортист завърши първи в редовния сезон на НБЛ

Баскетболистите на Рилски (в бяло) записаха 22-а победа.
Снимка: НБЛ

Рилски спортист се измъкна драматично в дербито с Балкан от 24-ия кръг на Националната баскетболна лига. Отборът на Людмил Хаджисотиров победи със 78:74 в "Арена Самоков". По този начин носителите на Купата на България предсрочно спечелиха редовния сезон. Те увеличиха баланса си в кампанията на 22-2. Зад тях остава именно Балкан, който е е с актив от 18-6, докато трети е Левски със 17-7.

Домакините от Самоков губеха в резултата през по-голяма част от мача, но в края успяха да изиграят последните 5 минути гросмайсторски и да запишат 22-ри успех през редовния сезон.

"Спечелихме основно с характер. Няколко мача се вадим от много трудни ситуации - коментира Хаджисотиров. - Влязохме в трудна ситуация, защото позволихме на Балкан да ни вкарат 27 точки и да са над 50% от тройката. Второто полувреме ги лимитирахме до 3 тройки общо и 7 точки в четвъртата част. Смятам, че защитата ни в четвъртата част беше много силна. Голям, много важен кош на Брендън. Въобще, всички се мобилизираха и този спад от първото полувреме го нямахме. Като цяло много труден мач. Не съм очаквал нищо по-различно, съвсем честно го казвам. Балкан са много силен отбор с качествени играчи".

Павлин Иванов бе в основата на обрата за домакините. Той наниза 21 точки, като добави 5 борби и 4 асистенции. С 15 точки се отличи Брендън Браун, а 14 вкара Алекс Симеонов.

Амад Рори бе най-резултатен за Балкан с 21 точки, 18 вкара Дерик Маркс. 16 точки и 6 борби имаше Димитър Димитров.

Академик (Пловдив) пък записа трудна победа с 89:85 срещу Черно море Тича.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна