Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клоп: Продължаваме и само това има значение

Юрген Клоп поздравява автора на 2 гола Роберто Фирмино.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че най-важно е класирането за полуфиналите в Шампионската лига по футбол. Ливърпул направи 3:3 като домакин в реванша с Бенфика и продължи напред с общото 6:4.

„Не се случи точно това, което искахме, но това не е важно. Ако бяхме изиграли най-добрия си мач за сезона тази вечер, може би нямаше да имаме шансове за финала. Продължаваме напред и това е всичко, което има значение. Много съм щастлив“, каза Клоп.

Германецът коментира и бъдещия съперник на Ливърпул – Виляреал. Испанският тим отстрани Байерн на четвъртфиналите.

„Видях резултата. Мачът беше много впечатляващ. Ако победиш Ювентус и Байерн, значи заслужаваш да си на полуфинал в Шампионската лига. Унай Емери пък е „кралят на купите“, а това, което постига, е невероятно. Но дайте ми малко време, за да се подготвя“, добави Юрген Клоп.

„Срещу Бенфика ние направихме седем промени в състава. Футболистите в защитната линия не бяха играли заедно и малките детайли бяха много важни, както и играчите да бъдат напълно концентрирани.„Всички знаехме, че ще е трудно. Нормално е, че Бенфика запази вярата си и натискаше докрай. Но е хубаво, че ние успяхме да направим някой промени и все пак да победим. Това е добре“, завърши германският наставник на Ливърпул.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна