Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анчелоти ще поеме рискове срещу Манчестър Сити

Карло Анчелоти по време на пресконференцията.
Снимка: Real Madrid CF

Карло Анчелоти призна, че Реал (Мадрид) ще трябва да рискува, ако иска да заличи пасива си от един гол срещу Манчестър Сити в полуфиналите на Шампионска лига. Кралският клуб изостава с 3:4 след първия сблъсък в Манчестър миналата седмица и в сряда ще се опита да направи нов обрат и да стигне до първи финал в най-престижния европейски клубен турнир от 2018-а насам.

„Ако стоим дълбоко, няма да допуснем 99 удара към вратата и ако не стигнем до наказателното им поле, те ще могат да играят на контраатака, но трябва понякога да поемеш рискове. В тези мачове вкарахме много – четири срещу Пари Сен Жермен, пет срещу Челси, три срещу Сити – така че притежаваме качеството да поемаме рискове“, започна италианецът на днешната си пресконференция.

Реал показа устойчивост и характер, за да се върне както срещу ПСЖ в осминафиналите, така и срещу Челси в четвъртфиналите, но Анчелоти предупреди, че отборът ще се нуждае от нещо повече от характер, за да преодолее Сити. „Не стигаш до финал само със сърце. Характерът е важна част, но се нуждаеш от индивидуално качество, колективна отдаденост – нуждаеш се от всичко това, за да се класираш за финал, едно от тези неща няма да е достатъчно за достигането до спора за трофея“.

Лука Модрич добави, че играчите са уверени, че могат да минат през „гражданите“ и да преследват 14-и триумф в Шампионската лига. „Сигурни сме, че можем да се завърнем, защото знаем, че в първия мач не изиграхме най-добрия си двубой и въпреки това вкарахме три попадения. Притежаваме качеството, характера и историята на този клуб, като сме рекордьори по трофеи, което също прави голяма разлика“, каза хърватският полузащитник на „белия балет“.

Реал отпразнува рекордна 35-а титла на Испания в събота, а играчите се порадваха заедно със своите привърженици на отворен автобус, който мина по площад "Сибелес" в Мадрид, независимо от предстоящия реванш със Сити след четири дни. „Наистина искахме да отидем до "Сибелес", защото от доста време не бяхме празнували титла с нашите фенове. Насладихме се на момента, но когато всичко приключи, бяхме фокусирахме върху следващия мач. Беше прекрасен ден и това е всичко, сезонът не е приключил“, допълни Анчелоти.

Той потвърди още, че защитникът Давид Алаба ще пропусне реванша поради травма и ще бъде заменен от Начо Фернандес. Но Каземиро е отново на линия, което е добра новина за полузащитата на „белите“. „Каземиро ще ни помогне. Неговото завръщане ни подсилва в дефанзивен план. Мисля, че ще видим подобрение в сравнение с първия мач“, завърши наставникът на Реал. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна