Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитров изпусна мачболи и отстъпи пак на Циципас

Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров отстъпи на Стефанос Циципас в трети пореден турнир, след като имаше два мачбола.

Най-силният български тенисист в историята загуби в третия кръг на Мастърс 1000 състезанието от четвъртия поставен грък с 3:6, 7:5, 6:7(4) в луд мач, продължил повече от 2 часа и половина  Преди това Димитров отстъпи в по два сета и в Барселона и Мадрид.

Григор допусна пробив за 0:2, след като форхендът му по диагонал излетя в аут. В седмия гейм българинът стигна до брейкпойнт, но не успя да вкара ретура и Циципас взе подаването си за 5:2. След това гъркът сервираше за спечелване на частта при 5:3. Той поведе с 40:0 и реализира първия сетбол след ретур от бекхенд в аут на Димитров. Първата част продължи 31 минути.

В петия гейм на следващия сет българинът отрази точка за пробив и после взе подаването си за 3:2. В седмия обаче Циципас направи брейк на нула. Веднага след това Гришо имаше точка за връщането му, но не успя, а малко след това счупи ракетата си, след като не успя да преодолее съперника на мрежата при три поредни удара. При 5:4 атинянинът сервираше за победата, но Димитров не се отказа и го проби на нула, а след това спечели и подаването си без да даде точка. В 12-ия гейм гъркът предаде сета след двойна грешка и Гришо изравни частите, за което получи аплодисментите на публиката и на баща си Димитър Господинов, който беше в неговата ложа.


Циципас успя да прекъсне серията на Григор от четири поредни спечелени гейма при 1:1 в решителния сет. Веднага след това хасковлията взе подаването си от 0:40. В 10-ия гейм Димитров стигна до мачбол с отличен минаващ удар, но не успя. В 12-ия отново българинът имаш точка за спечелване на срещата, но съперникът се измъкна. 

Стигна се до тайбрек. В него Циципас доминираше, подпомогнат от грешките на Григор. Размяната на половините дойде при 5:1 точка за гръцкия тенисист. При 6:4 той имаше вече два мачбола и реализира първия.

По-късно днес българинът и Хуберт Хуркач от Полша ще играят на двойки. Не преди 18 часа на корт №6 те ще се изправят срещу бившите водачи в световната ранглиста при дуетата хървати Мате Павич и Никола Мектич.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна