Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българин донесе титлата на Интер при юношите

Никола Илиев се радва на победния си гол
Снимка: Internazionale FC

Българският юношески национал Никола Илиев донесе шампионската титла на отбора на Интер (Милано) при младежите или Кампионато Примавера, както е известно в Италия. 

Във финалната среща Интер се наложи с 2:1 над Рома след продължения, като роденият в Русе нападател беше точен в 97-ата минута, оформяйки крайния резултат. Финалната среща се състоя на стадион "Мапей" в Реджо Емилия.

Отборът на Рома поведе в резултата в 70-ата минута, когато Хавиер Викарио вкара топката с глава зад вратаря Уилям Ровида. Интер отвърна 10 минути по-късно чрез Чезаре Касадей, който не остави шансове на вратаря на Рома след перфектно подаване на Франко Карбони.

Мачът отиде в продълженията и в тях блесна головият нюх на Никола Илиев. Най-напред той удари горната греда, но в 97-ата минута след чудесна комбинация с другата резерва Ян Зуберек прониза стража на римляните Мастрантонио.

До края на мача отборът на Рома, воден от Алберто де Роси, упражни сериозен натиск, но защитата на Интер не допусна попадение. Така Интер, този път воден от румънеца Кристиан Киву, печели шампионската титла при 19-годишните за 10-и път и става първият клуб, който стига тази бройка трофеи.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна