Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България с бронз на Европейското по скокове на батут

Националите ни се представиха успешно в Римини

Българските национали спечелиха бронзовите медали в отборната надпревара  при младежите на 28-то Европейско първенство по скокове на батут, което се провежда в италианския град Римини.

България в състав Калоян Петров, Мартин Димитров и Георги Басарбовски зае третата позиция . Шампион е тимът на  Великобритания, а нтори са  представителите на Франция.

В отборното състезание участваха 12 отбора от по трима състезатели, на които точките се сумират за крайното класиране. Оценяването е по нови правила за скоковете на батут. България имат равен брой точки с втория Франция - по 10, а британците за първи с 11 точки.

Тримата ни състезатели продължават своето участие  и в индивидуалия турнир в олимпийската дисциплина голям батут. Калоян Петров, Мартин Димитров и Георги Басарбовски се класираха за полуфиналите, които ще се проведат на 5 юни (неделя) от 11:30 до 12:50 часа българско време.

Утре своето участие в квалификациите на Европейското първенство започват националите при мъжете  Мариян Михалев, Михаел Митев и Максим Ангелов.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна