Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Аугсбург взе треньор от Борусия (Д)

ЕнрикоМаасен
Снимка: FC Ausburg

Германският футболен клуб Аугсбург потвърди, че Енрико Маасен ще бъде техният нов треньор през следващия сезон, след като взе 38-годишния специалист от съперника в Бундеслигата Борусия (Дортмунд).

Маасен води отбора на „жълто-черните“ до 23 години за две години, печелейки промоция през 2020/21 в третото ниво на Германия, където финишира на девето място миналата кампания. В изявление, Маасен заяви, че очаква с нетърпение „предизвикателствата“ пред себе си и благодари на Борусия за това, че е „направил тази стъпка възможна за мен“.

Аугсбург е платил трансферна сума от 300 000 евро. Това ще бъде първата работа на Маасен като наставник на мъжки отбор в Бундеслигата, като той заменя на поста Маркус Вайнциръл, който се раздели с клуба след изтичането на договора му в края на сезона. „Следяхме развитието на Енрико Маасен през последните няколко години, защото той е млад треньор, който е гладен за успехи“, разкри спортният директор на Аугсбург Щефан Ройтер.

Аугсбург завърши на 14-о място миналия сезон, след като избегна изпадането и си гарантира 12-а поредна година във висшия футболен ешелон на Германия. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна