Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Резултатите от световните по биатлон няма да важат за СК

В биатлона ще вдигат наградните фондове.
Снимка: Ройтерс

Резултатите на световните първенства по биатлон повече няма да се зачитат за класирането в Световната купа, обявиха от Международния съюз по биатлон (IBU) във вторник след среща на ръководството в Залцбург.

Желанието на IBU е да направи световните първенства напълно отделен турнир, но това не е единствената промяна в точкуването за Световната купа. С приетото днес решение ще се зачитат резултатите от всички стартове. До момента от актива на всеки биатлонист се премахваха двата му най-лоши резултата.

Ще има промени и в системата на точкуване, което да позволи на състезатели, пропуснали стартове заради заболяване или карантина, да могат да се борят за спечелването както на Световната купа, така и на трофеите в различните дисциплини.

От IBU заявиха още, че ще променят и системата на наградните фондове. До 2024 година парите ще се разпределят между по-голям брой участници, а в периода 2024-2026 година трябва да се увеличат сумите за най-добре представилите се биатлонисти, става ясно от приетия план.

Освен това на срещата в Залцбург стана ясно, че генералният секретар на Международния съюз по биатлон Никлас Карлсон ще напусне поста си през септември, когато отново в Залцбург трябва да се състои редовният конгрес на организацията.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна