Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Треньорът на Стоеви е оптимист за световното

Константин Добрев с Габриела (вляво) и Стефани Стоеви.
Снимка: Ани Петрова

Константин Добрев, треньор на трикратните европейски шампионки по бадминтон на двойки Габриела и Стефани Стоеви, е доволен от подготовката им и е оптимист за предстоящото през август световно първенство в Токио.

„При нас всичко се получи много добре в последните седмици правихме спаринги с азиатски противници и формата на сестрите се подобрява. Седмицата преди турнира в Куала Лумпур тренирахме заедно с много опитни и добри малайзийски състезатели на двойки, медалисти и медалистки от световни и олимпиади. Габриела и Стефани придобиха много ценен опит“, заяви Добрев за БНР от Малайзия, където Стоеви участват на силен турнир и днес записаха първа победа.

„За световното е важно да запазим начина, по който се представяме през изминалия период, в който не допускаме да изиграе слаб официален мач. И двете загуби в Индонезия, бяха с по 1:2 гейма след много добра игра на българките“, допълни наставникът.

Той смята, че деветите в световната ранглиста Габриела и Стефани имат възможност да спечелят срещу южнокорейките На Юн Джон/Джон Ким, с които ще играят утре в Куала Лумпур.

„Срещу тях имат две загуби – едната миналата година в Бали, а втората преди дни в Джакарта с 1:2. Смятам обаче, че сестрите имат шанс да се преборят за победата след подготовката през последните седмици“, коментира Константин Добрев.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна