Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Величков и Мутлу изпуснаха финал на европейското по тенис на маса

Йоан и Сиделя (в лице) имаха два поредни мачбола.
Снимка: ETTU TV

Смесената двойка Йоан Величков и Сиделя Мутлу пропуснаха два поредни мачбола и не успяха да се класират на финала на европейското първенство по тенис на маса за юноши и девойки в Белград.

При 15-годишните българите отстъпиха на Лам и Юин от Франция с 2:3 гейма (11:8, 8:11, 11:6, 9:11, 10:12) и останаха с бронзовите медали.

Националите започнаха устремно мача и поведоха с 5:1 точки. Съперниците им успяха да изравнят при 6:6, но Величков и Мутлу стигнаха до 10:8 и затвориха гейма при първата си възможност.

Вторият гейм отиде в сметката на французите от азиатски произход. В третия отново левичарят Йоан и тенисистката от Ардино доминираха. Те стигнаха до 10:5 и реализираха втората възможност след грешка на Юин.

В четвъртата част играта беше равностойна. Премина се през няколко равенство, последното от които при 9:9. След това нашата смесена двойка загуби две разигравания, а с това и гейма.

В решителната част българите поведоха с 6:3. След грешка на Мутлу се стигна до 7:7. Величков и Мутлу се мобилизираха и стигнаха до 10:8, но французите отразиха и двата мачбола, а после на свой ред стигнаха до точка за спечелване на срещата и я реализираха след топка на Йоан в аут.

И двамата ни представители продължават и в турнира на единично, както и Цвети Георгиева при 19-годишните.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна