Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оже-Алиасим пропиля мачбол и отпадна в Нюпорт

Феликс Оже-Алиасим
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Феликс Оже-Алиасим отпадна още при първото си излизане на кортан а тенис турнира на тревни кортове в Нюпорт, САЩ, от категория АТР 250.

Той загуби доиграването на срещата си от осминафиналите с австралиеца Джейсън Кублер с 6:4, 3:6, 6:7(4) за близо три часа битка.

Мачът се доигра от 6:5 в полза на поставения под номер 1 в основната схема канадец, който имаше мачбол при сервис на съперника за вкарване на третия сет в тайбрек, но не успя да го оползотвори. Стигна се до дълъг гейм, в който Оже-Алиасим поведе с 3:1 точки, но Кублер влезе в серия и спечели шест от следващите седем точки, за да продължи напред в надпреварата.

Деветият в световната ранглиста направи 16 аса, но и девет двойни грешки, а австралийският му опонент ще се изправи срещу сънародника си Джеймс Дъкуърт в следващата фаза. 

Другият четвъртфинал в горната половина противопоставя шестият поставен Анди Мъри и номер 3 в схемата Александър Бублик от Казахстан. В долната част вече е ясен изцяло американският полуфинален сблъсък, който ще противопостави втория в схемата Джон Иснър и номер 4 Максим Креси.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна