Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Австралиец грабна най-ценния трофей в голфа

Камерън Смит целува трофея, известен като Кларът джъг.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Австралиецът Камерън Смит грабна първа мейджър титла в кариерата си, след като спечели най-престижния турнир Ди Оупън с невероятно представяне в последния ден от надпреварата. Юбилейното 150-ото издание на най-стария голф турнир в света предложи много оспорван и драматичен финал, като любимецът на местната публика в Сейнт Андрюс, Шотландия, Рори Макилрой имаше преднина от три удара преди последните осем дупки, но в крайна сметка завърши на трета позиция.

28-годишният Смит започна деня с четири удара изоставане от лидерите Макилрой и Виктор Ховланд от Норвегия, но направи един от най-добрите рундове в историята на турнира. Световният номер 6 записа осем бърдита и нито едно боги, за да завърши с -20, което е най-добрият резултат в историята на легендарното игрище "Олд Корс" в Сейнт Андрюс. Американецът Камерън Йънг също бе в топ форма и регистрира седем бърдита и един ийгъл на последната 18-та дупка, но и две богита, които го оставиха на втора позиция в крайното класиране с -19.

Северноирландецът Макилрой, който продължава да преследва своята пета мейджър титла, бе солиден и не записа боги, но пропусна редица завършващи удари и постигна само две бърдита. По този начин общият му резултат бе -18, която му донесе трето класиране в топ 5 на мейджърите през този сезон. Топ 5 в Сейнт Андрюс допълниха Виктор Ховланд и англичанинът Томи Флийтууд с -14.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна