Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Искат смяна на формата на Бундеслигата

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Изпълнителният директор на Германската футболна лига Андреас Ретих се обяви за провеждането на първенствата в рамките на една календарна година, като посочи екологични причини.

Футболният сезон в Германия започва в края на юли или началото на август и завършва през май, но според Ретих трябва да се помисли за вариант за провеждането му от март до декември.

"Не смятам, че програмата може да се прави още много време срещу природата и нейния климат", заяви той пред изданието "Рейн-Некар-Цайтунг".

Според Ретих използването на задължително подпочвено отопление на стадионите по време на мачовете през зимните месеци е един от много грехове срещу природата, а енергията, използвана за тази цел, може да бъде спестена или използвана за нещо по-полезно.

"Защо създаваме събития, на които по изкуствен начин да елиминираме студа и леда, като просто можем да преминем към формат пролет-есен?", попита Ретих.

Почти всички големи европейски първенства използват формата есен - пролет, но в САЩ, Русия и в Скандинавия първенствата се провеждат в рамките на една календарна година.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна