Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Треньорът на Жалгирис: Очаква ни сериозен съперник

Владимир Чебурин
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Литовският шампион Жалгирис (Вилнюс) се изправя срещу българския Лудогорец за втори път в рамките на четири години. И докато през сезон 2017/2018 двата отбора се срещнаха във втория квалификационен кръг на Шампионската лига, сега ще спорят в плейофа на Лига Европа. Утехата е, че и загубилият двубоите ще влезе в групите на Лигата на Конференциите.

Жалгирис има шест поредни победи в първенството и след успеха в началото на юли над прекия си конкурент Хенгелман, вече е на върха по голова разлика. В последния мач от първенството пък помете с 5:1 като гост Ритери.

"Разбира се, че в Лига Европа ни очаква много сериозен противник. Затова се казва, че ще отидем с добра нагласа. След добър резултат, добра победа и след като показахме уверена игра, мисля направихме сериозна крачка напред", заяви доволният казахстански треньор на Жалгирис Владимир Чебурин.

Литовците гостуват в Разград в четвъртък (18 август) от 20.45 часа, реваншът в Литва е след седмица.

В герой в последния мач се превърна защитникът Жоел Бопесу, който е с корени от ДР Конго, но с френски паспорт. Той допринесе и за петте гола при успеха, макар нито един реално да не беше записан на неговото име. 1:1 стана след негов изстрел и автогол, а в 39-ата минута спечели дузпа, от която "зелено-белите" обърнаха хода на мача. През второто полувреме направи две асистенции, едната от корнер.



По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна